Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Yangın ve ivedi konum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da söylem edilen bu dal temelı modellerde olağan kapı koluna mümasil.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri derunermektedir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoklukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Malzeme: Yangın baplarında ekseri çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.
Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü takkadak kapının rahatlıkla açılması midein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Hatta, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.
ve montajıyla cenkan bütün firmalar ile bizim Yangın Kapısı fiyatlarımızı zıtlaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle hakkındalaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
Hamiş: Haberde adı sabık firma isimleri ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.
Yangın kapılarının üretim amacı insanoğlu sağlığını yangın ve tütün doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Kaçış kucakin kullanılmasına icazet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yurt basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki bünyelarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde cidar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.
Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve alışverişaretler kullanılır.
kaynağı bileğmeseletir]